Podczas tegorocznej Polagry, która jeszcze trwa w Poznaniu, Browar Edi został wyróżniony Perłą 2011, w ramach konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów. Uhonorowane zostało ciemne piwo niepasteryzowane z Nowej Wsi.
Wykryto bloker reklam!
Treść artykułu została zablokowana, ponieważ wykryliśmy, że używasz blokera reklam. Aby odblokować treść, proszę wyłączyć bloker reklam na tej stronie.
To nie pierwsza nagroda dla małego browaru działającego niedaleko Wschowy od roku 1998. Edi w 2009 roku otrzymał Jaskółkę w konkursie Mistrz Rolnictwa i Przetwórstwa w kategorii Piwa, a wcześniej zdobywał wyróżnienia w Warszawie.
W tej chwili Browar Edi jest sprawdzonym i targowym partnerem Wydziału Promocji i Rozwoju. Aby spróbować niepasteryzowanych specjałów z Nowej Wsi, należy udać się do siedziby browaru lub brać udział w imprezach czy jarmarkach, na których prezentuje się wspomniany browar. Chcemy rozszerzyć naszą działalność i w tym celustaramy się o unijną dotację – mówi Maria Wilk, współwłaścicielka browaru.
Trzeba nadmienić, że produkty z Nowej Wsi to napoje prawdziwie niepasteryzowane, których data ważności to około dwa tygodnie, w przeciwieństwie do reklamujących się w telewizji browarów, należących do dużych koncernów, które mogą leżeć na półce sklepowej nawet 3 miesiące…
(admu)
Komentarze 0