7 października na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich odbyły się targi żywności - Smaki Regionów. Browar EDI z Nowej Wsi został nagrodzony medalem za piwo niepasteryzowane – Wschowskie Ciemne
Wykryto bloker reklam!
Treść artykułu została zablokowana, ponieważ wykryliśmy, że używasz blokera reklam. Aby odblokować treść, proszę wyłączyć bloker reklam na tej stronie.
Medale Targów „Smaki Regionów” zostały wręczone przez Stanisława Kalembę – Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Dariusza Młotkiewicza - Sekretarza Stanu w Kancelarii Prezydenta RP, Marka Woźniaka - Marszałka Województwa Wielkopolskiego, dr Igora Hutnikiewicza - Przewodniczącego Komisji Żywności Związku Województw Rzeczypospolitej Polskiej oraz przez Andrzeja Byrta - Prezesa Zarządu MTP.
Konkurs skierowany był do działających na obszarze Unii Europejskiej osób fizycznych, przedsiębiorstw, instytucji publicznych, samorządów, organizacji pozarządowych, a jego celem było wyłonienie i nagrodzenie najlepszych produktów żywności naturalnej i tradycyjnej. Pośród laureatów znaleźli się producenci doskonałych serów, wędlin, oleju, alkoholi oraz wypieków i lodów.
Prócz wyróżnienia dla browaru z gminy Wschowa Prestiżowymi Perłami nagrodzono cztery lubuskie przysmaki - faszerowaną szynkę zapiekaną w cieście chlebowym wypiekaną przez Stanisława Mikanowicza z Przytocznej, syrop z płatków róż Magdaleny Dolaty z Bledzewa, rosół z prawdziwków stowarzyszenia kobiet z Jarnatowa pod Lubniewicami oraz jarzębiak na winiaku zielonogórskiego winiarza Przemysława Karwowskiego.
(źródło: wschowa.pl/gazetalubuska.pl)
Komentarze 3