Jak wybrać dobrej jakości frytkownicę?
Aby wybrać urządzenie najwyższej jakości warto wzięć pod uwagę kilka ważnych kwestii. Pierwszą z nich, tak oczywistą, że nie zawsze się o niej pamięta jest konieczność posiadania przez urządzenie odpowiednich atestów, które dopuszczają je do obróbki żywności w warunkach gastronomicznych. Atest taki informuje o tym, że urządzenie jest bezpieczne i może być używane bez żadnego ryzyka w zbiorowym żywieniu. Kolejną kwestią jest wspomniana już wcześniej pojemność frytkownicy. Nie zawsze jest tak, że im frytkownica większa, tym ilość smażonych w niej produktów również będzie mogła być większa. Wydajność urządzenia zależy nie tylko od wielkości, ale również od jego mocy i zastosowanych rozwiązań konstrukcyjnych. Warto stawiać na urządzenia posiadające większą liczbę komór, dzięki czemu można łatwo wykorzystywać tylko taką jej część, jaka jest potrzebna. Nie bez znaczenia jest również jakość wykonania, która sprawia, że kosztu użytkowania urządzenia są mniejsze i będzie ono służyć przez długi czas.
Bardzo duże znaczenie ma również sam projekt urządzenia. Warto pamiętać, że frytkownica jest narzędziem, które w wielu restauracjach wykorzystywane jest praktycznie w sposób ciągły. Dla kucharzy obsługujących takie urządzenie niezwykle istotne jest, żeby możliwe było zapewnienie jak największa ergonomia pracy. Najlepsze frytkownice oferują też duże możliwości pod względem regulacji, dzięki czemu tryb pracy może być na bieżąco dostosowywany do potrzeb.
Frytkownice Yato – dobre rozwiązanie dla gastronomii
Wszystkie wskazane wyżej warunki spełniają frytkownice Yato, które można znaleźć tutaj: https://gastromix.pl/3190-frytownice?q=Marka-YATO – wysokiej jakości urządzenia, na które zdecydowało się już wielu właścicieli lokali gastronomicznych. Frytkownice te są bardzo wydajne, dzięki nie tylko odpowiedniej wielkości, ale dużej mocy. Są również całkowicie bezpieczne – do ich produkcji używa się tylko wysokiej jakości i sprawdzonych materiałów. Urządzenia te są przy tym tak projektowane, żeby zapewnić użytkownikowi jak największą wygodę używania. To bardzo ważne w lokalach gastronomicznych, w których przecież frytkownice wykorzystywane bywają niezwykle intensywnie.