TworzymyGłos Regionu

reklama

Pracownia gastronomiczna w I ZS ponownie doposażona (ZDJĘCIA)

Czwartek, 21 października 2021 o 13:55, autor: 3
Pracownia gastronomiczna w I ZS ponownie doposażona (ZDJĘCIA)

Dzięki realizowanemu w I Zespole Szkół im. Stanisława Staszica projektowi „Modernizacja Kształcenia Zawodowego w Powiecie Wschowskim” pracownia gastronomiczna wzbogaciła się o nowe akcesoria: stół roboczy ze stali nierdzewnej, nowe zestawy garnków, noży, patelni, bardzo funkcjonalny podgrzewacz – bemar i wiele innych sprzętów kuchennych.

Całkowity koszt realizacji projektu: 4.384.106,22 zł

Kwota dofinansowania: 4.088.617,46 zł

Projekt realizowany będzie do 30.06.2022.

Projekt realizowany jest w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego – Lubuskie 2020, Oś Priorytetowa VIII Nowoczesna edukacja, 8.4 Doskonalenie jakości kształcenia zawodowego, 8.4.1 Doskonalenie jakości kształcenia zawodowego – projekty realizowane poza formułą ZIT.

(Starostwo Powiatowe we Wschowie)

 

REKLAMA
POLECAMY
REKLAMA

Komentarze (3)

avatar

avatar
~Adaś
21.10.2021 15:46

Jeśli już w szkole przyszły kucharz jest uczony pracy gastronomicznej ze "współdziałaniem" z urządzeniem typu bemar to jest to prawdziwa granda . Pani Gessler ( osoba co nieco wiedząca coś o gastronomii ) wchodząc do restauracji z bemarem na stanie, od razu wpada w szał. Czego Wy ich uczycie ? Procesów przyspieszonej fermentacji i serwowania dań odgrzewanych ..... przecież to "szyf" a nie tzw. dobra Polska Kuchnia .... bez słowa narodowa ! Dyplomat nie umie dobrze wysmażyć steka, tradycyjnego schabowego na smalcu czy klasyki polskich zup - rosołu z lubczykiem a szkoła funduje mu naukę z udziałem bemaru ? Dzisiaj już nic nie jem, lepiej się napiję ..... jestem zawiedziony ? Adaś

avatar
~Kiki
22.10.2021 09:43

Adasiu zanim coś napiszesz to lepiej zapoznaj się z tym co wiesz, a wiesz tyle co zjesz... Urządzenia typu bemar nie służą do przygotowania dań i tego na pewno nie uczą w szkole, ani żadnej innej kuchni, urządzenia tego typu służą jedynie przechowywaniu i serwowaniu dań podczas cateringu lub tzw. szwedzkiego stołu. Stosowane są nawet na bankiet i przyjęciach, których nie powstydziła by się nawet sam Pani Gessler.

avatar
~do kiki
22.10.2021 11:04

Bemar - gastronomiczne urządzenie do podgrzewania potraw. Stosowany w tanich i szybkich jadłodajniach. Nie używany w szanujących się restauracjach gdzie jakość i świeżość jest czynnikiem najważniejszym. "Kiki" - zdaje się, że Adaś nie pisze nic na temat - cyt " bemar nie służą do przygotowania dań ....". nie serwuj bzdur ?

Opisz szczegółowo, co jest niewłaściwe w komentarzu, który chcesz zgłosić do moderacji

Czy wiesz, że blokując reklamy blokujesz rozwój portalu zw.pl? Dzięki reklamom jesteśmy w stanie informować Cię o wszystkim, co dzieje się w naszym regionie. Dlatego prosimy - wyłącz AdBlock na zw.pl