Perła 2011 dla Browaru Edi!
Środa, 14 września 2011 o 14:48, autor: admu 0
Podczas tegorocznej Polagry, która jeszcze trwa w Poznaniu, Browar Edi został wyróżniony Perłą 2011, w ramach konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów. Uhonorowane zostało ciemne piwo niepasteryzowane z Nowej Wsi.
To nie pierwsza nagroda dla małego browaru działającego niedaleko Wschowy od roku 1998. Edi w 2009 roku otrzymał Jaskółkę w konkursie Mistrz Rolnictwa i Przetwórstwa w kategorii Piwa, a wcześniej zdobywał wyróżnienia w Warszawie.
W tej chwili Browar Edi jest sprawdzonym i targowym partnerem Wydziału Promocji i Rozwoju. Aby spróbować niepasteryzowanych specjałów z Nowej Wsi, należy udać się do siedziby browaru lub brać udział w imprezach czy jarmarkach, na których prezentuje się wspomniany browar. Chcemy rozszerzyć naszą działalność i w tym celu staramy się o unijną dotację – mówi Maria Wilk, współwłaścicielka browaru.
Trzeba nadmienić, że produkty z Nowej Wsi to napoje prawdziwie niepasteryzowane, których data ważności to około dwa tygodnie, w przeciwieństwie do reklamujących się w telewizji browarów, należących do dużych koncernów, które mogą leżeć na półce sklepowej nawet 3 miesiące…
(admu)