Warsztaty Gastronomiczne Slow Food w I ZS

Piątek, 29 września 2017 o 14:52, aktualizacja Środa, 11 października 2017 o 09:12, autor: 0 405
Warsztaty Gastronomiczne Slow Food w I ZS

22 września grupa uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wzięła udział w kursie „Warsztaty Gastronomiczne Slow Food”. Organizatorem był  Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych Uniwersytetu Zielonogórskiego w ramach realizacji projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w powiecie wschowskim.

Program kursu obejmował szkolenie teoretyczne z zakresu jakości żywności nisko przetworzonej i podstaw prawnych zakładania własnej działalności gospodarczej  oraz warsztaty kulinarne z metod wykorzystywanych w technologii slow food. Uczestnicy kursu mieli możliwość zapoznania się z trendem slow food, który jest kontrpropozycją dla kultury fast food. Żywność przygotowywana według zasad slow food jest żywnością nisko przetworzoną, wytwarzaną metodami tradycyjnymi z całkowitym pominięciem zaawansowanych technologii produkcji żywności.

I ZS

REKLAMA

Komentarze (0)

Do tej wiadomości nie został dodany żaden komentarz dodaj komentarz
Opisz szczegółowo, co jest niewłaściwe w komentarzu, który chcesz zgłosić do moderacji

Pozostałe wiadomości

nazwaPytania bez odpowiedzi. List od Czytelnika
22.10.201710 1070
Mam 37 lat, urodziłem się tu i całe życie mieszkam we Wschowie. Kocham to miasto, zawsze kochałem choć ostatnio coraz mniej. Moja Żona, pochodząca z innej miejscowości w przeszłości zadała...
nazwa
Żarty się skończyły
20.10.201719 1192
nazwa
Nie ma obowiązku
20.10.20176 544
nazwa
Areszt za rozbój
20.10.20170 1678

Ogłoszenia

REKLAMA

Praca

Czy wiesz, że blokując reklamy blokujesz rozwój portalu zw.pl? Dzięki reklamom jesteśmy w stanie informować Cię o wszystkim, co dzieje się w naszym regionie. Dlatego prosimy - wyłącz AdBlock na zw.pl