Warsztaty Gastronomiczne Slow Food w I ZS

Piątek, 29 września 2017 o 14:52, aktualizacja Środa, 11 października 2017 o 09:12, autor: 0 468
Warsztaty Gastronomiczne Slow Food w I ZS

22 września grupa uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wzięła udział w kursie „Warsztaty Gastronomiczne Slow Food”. Organizatorem był  Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych Uniwersytetu Zielonogórskiego w ramach realizacji projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w powiecie wschowskim.

Program kursu obejmował szkolenie teoretyczne z zakresu jakości żywności nisko przetworzonej i podstaw prawnych zakładania własnej działalności gospodarczej  oraz warsztaty kulinarne z metod wykorzystywanych w technologii slow food. Uczestnicy kursu mieli możliwość zapoznania się z trendem slow food, który jest kontrpropozycją dla kultury fast food. Żywność przygotowywana według zasad slow food jest żywnością nisko przetworzoną, wytwarzaną metodami tradycyjnymi z całkowitym pominięciem zaawansowanych technologii produkcji żywności.

I ZS

REKLAMA

Komentarze (0)

Do tej wiadomości nie został dodany żaden komentarz dodaj komentarz
Opisz szczegółowo, co jest niewłaściwe w komentarzu, który chcesz zgłosić do moderacji

Pozostałe wiadomości

nazwaWoda nadal zdatna do pica wyłącznie po przegotowaniu
11.12.20170 149
Trwają prace nad przywróceniem pełnej przydatności wody z sieci wodociągowej we Wschowie i Przyczynie Dolnej do spożycia. Wciąż aktualny jest czwartkowy komunikat Państwowej Powiatowej ...

Ogłoszenia

REKLAMA

Praca

Czy wiesz, że blokując reklamy blokujesz rozwój portalu zw.pl? Dzięki reklamom jesteśmy w stanie informować Cię o wszystkim, co dzieje się w naszym regionie. Dlatego prosimy - wyłącz AdBlock na zw.pl