Warsztaty Gastronomiczne Slow Food w I ZS

Piątek, 29 września 2017 o 14:52, aktualizacja Środa, 11 października 2017 o 09:12, autor: 0 590
Warsztaty Gastronomiczne Slow Food w I ZS

22 września grupa uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wzięła udział w kursie „Warsztaty Gastronomiczne Slow Food”. Organizatorem był  Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych Uniwersytetu Zielonogórskiego w ramach realizacji projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w powiecie wschowskim.

Program kursu obejmował szkolenie teoretyczne z zakresu jakości żywności nisko przetworzonej i podstaw prawnych zakładania własnej działalności gospodarczej  oraz warsztaty kulinarne z metod wykorzystywanych w technologii slow food. Uczestnicy kursu mieli możliwość zapoznania się z trendem slow food, który jest kontrpropozycją dla kultury fast food. Żywność przygotowywana według zasad slow food jest żywnością nisko przetworzoną, wytwarzaną metodami tradycyjnymi z całkowitym pominięciem zaawansowanych technologii produkcji żywności.

I ZS

REKLAMA

Komentarze (0)

Do tej wiadomości nie został dodany żaden komentarz dodaj komentarz
Opisz szczegółowo, co jest niewłaściwe w komentarzu, który chcesz zgłosić do moderacji

Pozostałe wiadomości

nazwaZaproszenie na otwarcie wystawy "Świadkowie minionych pokoleń"
21.02.20180 161
Świadkowie minionych pokoleń to wystawa archeologiczno-etnograficzna przygotowana z okazji jubileuszu 50-lecia istnienia Muzeum Ziemi Wschowskiej, którą prezentowana będzie od 28 lutego do ...

Ogłoszenia

Stacja Kontroli Pojazdów
Stacja Kontroli Pojazdów
Oferuje usługi
działka budowlana
działka budowlana
Działka budowlana
REKLAMA

Praca

Czy wiesz, że blokując reklamy blokujesz rozwój portalu zw.pl? Dzięki reklamom jesteśmy w stanie informować Cię o wszystkim, co dzieje się w naszym regionie. Dlatego prosimy - wyłącz AdBlock na zw.pl