TworzymyGłos Regionu

reklama

Gotuj ze Strażakiem, czyli Grzegorz Gliński w Dzień Dobry TVN

Piątek, 16 września 2016 o 14:41, aktualizacja Piątek, 16 września 2016 o 15:55, autor: 4
Gotuj ze Strażakiem, czyli Grzegorz Gliński w Dzień Dobry TVN

Wschowianin, Grzegorz Gliński, w sobotnim programie Dzień Dobry TVN (17 września, TVN, w godzinach od 8:00 do 11:00), zaprezentuje widzom trzy potrawy. Grzegorz Gliński został zaproszony do programu, dzięki temu, że od dłuższego czasu prowadzi swój autorski program Gotuj ze Strażakiem, który dostępny jest na kanale YouTube. Program ma swoich wiernych fanów, w sobotę, usłyszy o nim cała Polska.

Kilka tygodni temu jedna z redaktorek Dzień Dobry TVN skontaktowała się z Grzegorzem Glińskim, proponując udział w programie.

- Pani redaktor zaprosiła mnie do udziału w programie Dzień Dobry TVN i zaprezentowania tego, co robię na swoim kanale YouTube Gotuj ze Strażakiem - mówi Grzegorz Gliński - nie będę mówił, co dokładnie przygotuję w sobotę i jakie to będę potrawy, ale zapraszam wszystkich do obejrzenia sobotniego programu.

Grzegorz Gliński gotuje na swoim kanale od czerwca 2015 roku.

- Moja pasja do gotowania zaczęła się już wiele lat temu - opowiada - wraz z gitarzystą z zespołu zaczęliśmy projekt Gotuj z Metalem, ten projekt po jakimś czasie upadł. Kilka lat później, będąc uczniem szkoły oficerskiej Straży Pożarnej w Warszawie, wpadłem na pomysł, żeby tę pasję kontynuować i ze względu na profesję strażacką, postanowiłem otworzyć kanał Gotuj ze Strażakiem.

Z założenia kanał Gotuj ze Strażakiem proponuje proste, ale smaczne dania, łatwe do przygotowania.

- Często się zdarza, że do przygotowaniu konkretnej potrawy, trzeba dużo czasu poświęcić, żeby zdobyć odpowiednie produkty - mówi Grzegorz Gliński - dlatego proponuję dania, składające się ze składników, które łatwo zdobyć, ale jednocześnie, żeby powinny być smaczne, wyjątkowe i możliwe do wykonania przez każdego.

Zapraszamy do obejrzenia sobotniego programu Dzień Dobry TVN.

(rak/foto: profil FB Gotuj ze Strażakiem)

REKLAMA
REKLAMA

Komentarze (4)

avatar

avatar
~Przemek Fan
16.09.2016 18:22

Ale czad, mam nadzieję, że synuś ugotuje nam kwaśnicę w kasku, albo będzie flambirował żeberka i zagasi je gaśnicą tetrową.

avatar
~pani
16.09.2016 19:39

Brawo Grzesiek, gratuluję i podziwiam za pasje do gotowania i czy jeszcze grasz, ja pamietam pozytywnie rozrywkowe orkiestrowe muzyczne wyjazdy trzymaj się powodzenia

avatar
~Kuchcik
16.09.2016 20:32

Ludzie to jest niepowtarzalna szansa promocji Wschowy, zaprezentowania prostej i smacznej kuchni wschowskiej,takiej sąsiedzkiej, np. golonka ala`Krzysiu, do tego kopytka według przepisu znalezionego na strychu domu pastora Lauterbacha w przekładzie Tadeusza Paśniczka, a na deser szarlotka na ciepło według sekretnego przepisu babki Giezka/bitą śmietanę można zastąpić pianą gaśniczą/. Takiej promocji Wschowy nie powstydziłby się nawet rockendrolowiec Irek. A potem zrobić cykl programów kulinarnych:"Picknik na kocu gaśniczym". Zamiast kapelusza hełm strażacki i Makłowicz będzie pluł sobie w brodę, że na to nie wpadł. Turysta bedzie tak walił do Wschowy, że trzeba będzie wybudować drugi dworzec PKS.Miasto rozkwitnie i będzie na premie rajców. Miasto odkupi od inwestora nie tylko kino, ale i Zamek Królewski. Pretendent do tronu też jest.Nie godzi się, by mieszkał na wyrobisku cegielnianym.

avatar
~Kuchmistrz
16.09.2016 21:40

Ja gotuję swojej rodzinie codziennie są bardzo zadowoleni...dla mnie to ważniejsze niż reklama w TV!!!!!!!

Opisz szczegółowo, co jest niewłaściwe w komentarzu, który chcesz zgłosić do moderacji

Czy wiesz, że blokując reklamy blokujesz rozwój portalu zw.pl? Dzięki reklamom jesteśmy w stanie informować Cię o wszystkim, co dzieje się w naszym regionie. Dlatego prosimy - wyłącz AdBlock na zw.pl